Greataly

   Traditional Handmade Products

Over ons

Graag stel ik me even voor:

 


20 jaar geleden ben ik getrouwd met een Italiaan en vertrokken naar Italië. Wonende “nel bel paese” wordt je automatisch meegesleurt in hun passionele levenswijze en begin je van het leven te genieten zoals alleen Italianen dat kunnen. Frappant is dat iedere individuele Italiaan alle kleine details kent van “la buona tavola”. Traditionele recepten “della cucina della nonna”, salami, prosciutti, handgemaakte pasta’s, kazen, wijnen, grappa’s etc. Dat krijg je met de paplepel ingegoten. 

Alles draait om eten en drinken pakweg “la bella vita”. Daar zijn de Italiaanse families de hele dag mee bezig, de rest is bijzaak. Omdat ze vroeger arm waren zijn ze rijkelijk bedeeld met zelfgemaakte producten, die met uiterste precisie, genialiteit, oneindig veel geduld en creativiteit van generatie tot generatie overgebracht werden. Ik heb veel dingen geleerd en ontdekt. 

Ik wist bijvoorbeeld niet dat er vanaf de 12de eeuw rijstplantage waren in Lomellina (Oltrepo Pavese). Er zijn 2000 rijstproducenten die meer dan 15 soorten rijst produceren, die verkocht worden in ontzettend leuke gekleurde stoffen zakken (zelfs in kerstprint voor kerstmanden). De kwaliteit is superieur en wordt zeer gewaardeerd door Nederlanders ( ervaring vrienden en kennissen ).

Toen mijn man twee jaar geleden overleed dacht ik erover om terug te keren naar Nederland. Dat is niet easy als je bijna de helft van je leven in Italië gewoond hebt. Vandaar het idee “GREATALY”. Kom ik terug naar Nederland dan moet ik deze ongelofelijke passie en la bella vita proberen mee te nemen en over te brengen aan de hand van traditional handmade products. Op deze manier blijf ik een beetje in contact met beide landen,  samenwerkende met mijn nieuwe Italiaanse vriend en heel veel Italiaanse familiebedrijven die zonder meer garant staan voor kwaliteit en sfeer. 

                                                                            Lia Netten