Greataly

     Traditional Handmade Products

  Aceto Balsamico Tradizionale

   


  “Tradizionale” is een sociale cooperatie, die  bestaat  uit ambachtelijke producenten van “ originele traditionele aceto balsamico uit Modena”. De geheimen voor het bereiden van de kostbare azijn zijn overgebracht van vader op zoon. De cooperatie is opgericht op 12 maart 2001. 14 leden hebben destijds het initiatief genomen en een structuur gecreeerd om deze kostbare verzegelde DOP aceto te promoten en wereldwijd te distribueren.


   


  Het doel van de leden is om de maximale verkoop te verhogen. Het initiatief sloeg meteen aan zodat de cooperatie binnen no time 25 leden had. Strategisch gezien wilden ze eerst alleen de ABTM promoten, maar gedurende de jaren, gezien de marktontwikkeling, is het assortiment uitgebreid, aangevuld met andere producten; de vinegar balsamico (IPG) is toegevoegd in  het pakket omdat dit product commercieel gezien beter verkoopbaar is. 
  Met de huidige samengevoegde en samenwerkende leden is de cooperatie “Traditionale” (ABTM) één van de invloedrijkste op de markt omdat de leden in totaal 4000 vaten bezitten met daarin 200.000 liter “gerijpt” product. “Traditionale” was gedurende de jaren gefocust op de persoonlijke verkoop met een topverkoop in de kerstperiode. ABTM wordt vaak cado gegeven en gebruikt in de exclusievere kerstmanden. De Consorzio heeft intenties om, nu het merk definitief bevestigd erkent en verzegeld is, dit topprodukt te exporteren wereldwijd.